Aprèn a calmar el neguit

Totes les persones sentim neguit en algun moment tot i que hi ha persones que hi tenen més tendència que d’altres. En tot cas, és una sensació coneguda per tots, que es pot aprendre a gestionar.

Alguna vegada t’has sentit sobrepassat pel neguit? Què és el que necessites en relació a aquesta situació? Quins són els teus paranys a l’hora de solventar-ho? Quin objectiu et proposes? Vols compartir-ho i explicar-m’ho en privat? Escriu-me.

Com a experta amb coaching sé que el neguit sovint ens impedeix anar cap a la direcció que volem. És un sentiment que ens bloqueja i es retroalimenta. La nostra ment sovint s’encarrega d’ampliar aquest sentiment enlloc d’apaivagar-lo. Totes les persones tenim dret a estar tranquil•les. I és des de la calma i la serenor que podem gaudir de la vida, focalitzar-nos, prendre decisions, relacionar-nos sanament.

Et proposo a continuació algunes pautes de mindfulness per la gestió d’aquest sentiment poc agradable que de vegades ens acompanya.

Per fer aquest exercici et pot ajudar estar en un lloc tranquil o tinguis una certa privacitat almenys durant 10 – 15 minuts.

En primer lloc, deixa d’alimentar el neguit des de la ment. Aparca per un moment els pensaments i observa la sensació en el teu cos. A quina part del teu cos es manifesta? Amb quina intensitat? Quina forma o textura imagines que té? Observa, senzillament, sense jutjar-te ni a tu ni al sentiment.

En segon lloc, concentra’t en la respiració. Posa l’atenció al teu ventre. Et pot ajudar col•locar les mans sobre el melic per observar com s’infla i es desinfla la zona abdominal. Apaga per una estona totes les connexions amb la resta d’estímuls. Només existeix la sensació de la panxa al pujar i baixar, com una onada.

Probablement, mentre facis l’exercici, t’adonaràs que el pensament apareix de nou i perds l’atenció en la respiració. No passa res. És natural sobretot al principi de practicar. Quan te n’adonis torna a l’exercici amb una actitud positiva, sense jutjar-te per haver perdut l’atenció i amb curiositat per aquesta panxa que s’infla i es desinfla.

Continua fent aquest exercici durant uns minuts. És ideal si pots posar-te una alarma a uns 10-15 minuts de començar.

Quan acabis, observa com està el teu cos, si hi ha alguna tensió, si està relaxat…, observa què ha passat amb el neguit.

Agraeix-te a tu mateix/a haver-te dedicat un temps, abans d’acomiadar-te d’aquesta petita pràctica.

Si vius amb família també pots compartir aquest exercici amb la teva parella o els teus fills. Els nens solen mostrar interès per aquest tipus de pràctiques perquè els hi aporten benestar.

Comparteix aquest article amb qui li pugui interessar!

Que gaudeixis del teu dia,

Núria Balliu Castanyer
Girona, 28 de novembre del 2018

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!