Coaching sistèmic

Nuria_Balliu_coaching_sistemico_petit_2
Una de les eines que utilitzem amb coaching sistèmic és la representació de la situació problemàtica amb figures.

Tal i com explico als meus alumnes dels Graus d’Educació i Treball Social, aquesta metodologia té molts avantatges ja que permet a la persona que acompanyem veure la situació des de fora, amb una nova perspectiva, i alhora ens aporta molta informació als professionals que l’acompanyem per tal d’oferir més qualitat a la nostra tasca. L’objectiu sempre és el mateix: que la persona vagi descobrint el que li passa, amb la nostra ajuda per tal de posar-hi remei. Que pugui ser el màxim d’autònoma en la solució dels seus problemes per tal que nosaltres anem “desapareixent” o anem espaiant l’ajuda fins que ja no sigui necessària.

A nivell metodològic, per una banda, les figures utilitzades des d’una òptica sistèmica, ens permeten veure la distància o apropament “mental” de les relacions, la percepció que tenim sobre com ens posicionem amb els demés i vicebersa, la importància o desinterés que posem a les nostres relacions… Per altra banda, també ens permeten enfocar la solució: construir-la, d’alguna manera, previsualitzar-la. Això ens és de gran ajuda per a passar a l’acció a la vida real.

Si necessiteu veure les coses més clares i ho voleu provar, sol•liciteu la vostra sessió de coaching amb figures clicant aquí!

Núria Balliu
7 de desembre del 2017

 

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!