Com el mindfulness et pot ajudar en la gestió de l’estrès?

Photo by Jane Palash on Unsplash

Què passaria si per un moment es parés el món i et dediquessis un temps. En silenci, tu amb tu? El mindfulness et pot ajudar a fer-ho possible.

De vegades, però, aquesta pregunta ens pot fer sentir una onada d’espant al ventre, quan passem les hores, els dies i els anys atrafegats amb una cosa darrera l’altra. Quan ens costa viure el present perquè estem massa ocupats volent canviar el passat o preocupant-nos pel futur.

A través dels diferents programes que tinc engegats (Mindfulness Natura i Mindfulness per la reducció de l’estrès MBSR) t’acompanyo a un encontre saludable amb tu mateix, que et permetrà tenir cura de tu mateix i també millorar les relacions amb el teu entorn . D’una manera senzilla, a través d’explicacions, pràctica, de vegades àudios per escoltar a casa, vas aprenent i vas integrant una sèrie de tècniques que et permeten posar consciència en com et comuniques, com gestiones les emocions i a què dediques el teu temps. A mesura que van passant les setmanes, vas guanyant concentració i atenció en el que fas cada moment, i determinació a l’hora de discernir a què vols dedicar el teu temps. La comunicació amb tu mateix i amb el teu entorn es fa més fàcil perquè aprens a veure la cara senzilla de les situacions i de les relacions. T’és més fàcil deixar anar i ser més flexible i amable amb tu i els altres.

El mindfulness neix als Estats Units, des de l’àmbit mèdic, fa 40 anys, amb la necessitat de donar resposta a situacions on la medicina no podia arribar. Ja fos perquè hi havia un dolor emocional o un dolor físic crònic sobre el qual no existia tractament, o bé perquè es volia prevenir malalties causades per l’estrès.

Quan patim estrès d’una manera força seguida, ja sigui per la nostra personalitat o bé per la demanda de l’entorn en el que vivim (una feina on necessitem sortir de la nostra zona de confort contínuament, una situació de crisi a nivell familiar, una situació personal complexa…), el nostre cos se’n recent, igualment que el nostre pensament i les nostres emocions.

El mindfulness, que significa atenció plena, recull pràctiques mil•lenàries orientals com la meditació, la relaxació o el ioga, estudiant-les i adaptant-les a programes pensats per reduir l’estrès en la nostra vida occidental.

Si no ho has fet mai, vine a provar aquesta experiència!

Més informació sobre RETIR d’un dia a la natura amb opció de dormir. 

Més informació sobre el Programa MBSR (Reducció de l’estrès en 8 sessions) online o presencial

Més informació sobre el Programa Mindfulness Natura i retir d’un dia

Comença a practicar a través dels vídeos que tinc penjats al canal Núria Balliu de Youtube.

Núria Balliu Castanyer

Vilafreser, 30 de setembre del 2020

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!