Connecta amb allò positiu

I tu, penses en positiu?

De vegades veiem les coses amb optimisme però d’altres, en canvi, som més catastrofistes amb la nostra pròpia vida. De què serveix pensar en positiu? Com dèia una meva mestra, Viviane Launer, si penses negatiu ho tens tot perdut, en canvi, si penses positiu obres un munt de possibilitats.

I què passa si sóc pessimista de mena? No passa res. En primer lloc es tracta de què t’acceptis tal com ets. T’estimis tal com ets, amb les teves pors, pensaments negatius, i estats d’ànim. Aquest és el primer pas, imprescindible. A partir d’aquí pots començar-te a entrenar per pensar positiu.estrella_fugaz

Pensar en positiu té a veure amb projectar allò que volem (enlloc de focalitzar-nos en el que no volem), sentir-nos capaços d’aconseguir-ho (tot i que de vegades no sabem com fer-ho), i a posteriori, avaluar positivament allò que ha anat bé. Per tant, hi ha una acció de pensar en positiu prèvia i una acció posterior als aconteixements. Això inclou ser capaços també d’afrontar amb valentia allò del qual no estem tan satisfets.

En aquest article et proposo un exercici que pot ser un primer pas per habituar-te a pensar en positiu i que pots fer fàcilment tu mateix/a. Consisteix en escriure una carta al teu inconscient (basat en la carta a l’inconscient del llibre La brújula interior, d’Alex Rovira), seguint els següents passos:

  1. Escriu i explica-li al teu inconscient com et sents ara mateix. Com estàs? Què sents? Què penses?
  2. Fes una llista d’aquelles coses de la teva vida que ja no vols i que estàs disposat/da a canviar.
  3. Fes un salt al futur, com si ja fossis al moment que desitges, i explica-li al teu inconscient com serà la teva vida començant amb aquesta frase i utilitzant el temps verbal present i construint les frases en positiu, evitant la paraula “no”: “Estimat inconscient, estic molt content/a i agraït/da ara que….”. Anota tots els detalls que et sigui possible d’aquesta vida futura que desitges, com si ja la tinguessis.
  4. A continuació anota els recursos que necessites (materials, humans, temporals) per aconseguir aquests desitjos: sigues realista, parteix de la teva situació objectiva aquí i ara, i sigues creatiu/va.
  5. Anota també les accions que et cal fer per odre cronològic. Primer què? I després?
  6. Fes un compromís amb tu mateix. Cal que al final de la carta afegeixis una frase com per exemple: “Considero que em mereixo aconseguir-ho i em comprometo a generar les accions necessàries que em portaran cap a aconseguir aquests desitjos en la data… ”. Firmat.

De què et pot servir escriure aquesta carta?

Adoptar com un hàbit l’exercici de visualitzar allò que volem, escriure-ho i detallar els recursos que necessitem per aconseguir-ho ens focalitza cap als nostres objectius, ens manté vius i ens permet apropar-nos més a allò que volem.

No sóc de la opinió que perquè se’t concedeixi allò que vols tan sols ho has de demanar; però sí que penso que és un primer pas imprescindible. Si tenim clar on volem anar i comencem a dibuixar els primers passos per aconseguir-ho ens serà molt més fàcil anar fent les accions per arribar-hi.

Anima’t doncs i fes el teu propi exercici! I si tens algun dubte, ja saps on sóc!

Que tinguis un 2016 positiu!

Núria Balliu Castanyer

Gener 2016