Constel·lacions familiars, una eina per viure amb més fluïdesa

Has fet mai una constel·lació familiar? T’agradaria saber què són o viure un taller en directe?

La millor manera de conèixer les constel·lacions familiars és participant a un taller. Es tracta d’una metodologia per resoldre conflictes i desencallar situacions de forma individual o amb grup.

Imagina’t que tens una sensació de malestar sobre un tema no resolt: una relació de parella que no s’ha tancat bé, un tema de salut que et perjudica, una pressió a la feina, alguna decisió que necessites prendre i no arriba mai… Necessites una nova visió o bé una empenta per desencallar.

Perquè tinguis una idea més clara de què estic parlant, t’explico algunes situacions on he pogut acompanyar a través de les constel·lacions:

  • Mares preocupades pels seus fills menors d’edat.
  • Relacions de parella: persones que no se sentien a gust amb la seva relació de parella o que estaven aferrades a una relació anterior. També persones que estaven encallades a l’hora de començar una nova relació.
  • Persones que necessitaven guanyar més força, determinació, empoderament en lo personal, professional o en la vida en general.
  • Quan no acabem de trobar el nostre lloc en algun àmbit de la nostra vida.
  • En moments en què volíem prendre una decisió important i necessitàvem més informació sobre la situació i sentiments de les persones implicades.
  • Quan, des d’un càrrec de responsabilitat, s’ha necessitat “ordenar” l’equip, trobar un lloc per cadascú, valorar qui està preparat per fer què.

Molt bé, ara potser t’he aclarit una mica més en què et pot ajudar una constel·lació.

I a continuació com ho fem?

És tan senzill com apuntar-te a un dels tallers que faig mensualment, o si prefereixes fer-ho individualment, demanar la teva cita.

Una vegada ens trobem, m’expliques breument el tema i el representem amb l’ajuda del grup, o amb figures, si ho fem individualment.

Explorem els sentiments, situacions, pensaments, actituds de cada persona implicada en el conflicte. Amb molt de respecte i confidencialitat anem veient com la constel·lació ens mostra els nusos presents en aquella situació (paraules no dites, emocions reprimides, sentiments no expressats, dolor acumulat) i mica en mica, a través de moviments i algunes paraules clau, la constel·lació va fluint harmònicament per aconseguir un major equilibri en el sistema representat. Ja sigui una família, parella, amistat, equip o projecte.

Les constel·lacions familiars, des de la meva visió, sempre són per bé. Ens ajuden a conèixer-nos una mica més, a reconèixer als demés, agrair, perdonar i veure la situació des d’una mirada més serena i madura, que ens aporta pau i tranquil·litat.

Durant l’etapa de COVID19 tenim la possibilitat de fer les constel·lacions familiars a l’aire lliure, tan individualment com en grup. Això evita el risc de contagis i ens permet també està en contacte amb la natura mentre avancem amb el nostre tema.

Reserva la teva plaça o demana més informació

Consulta dates i temes dels propers tallers

Núria Balliu i Castanyer

Girona, 25 de juliol del 2020

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!