Noves constel·lacions familiars, una eina per viure amb més fluïdesa

Has fet mai una constel·lació familiar? T’agradaria saber què són o viure un taller en directe?

Es tracta d’una metodologia per resoldre conflictes i desencallar situacions de forma individual o amb grup. 

Darrerament m’han demanat molta informació arrel de la sèrie turca de Netflix “Mi otra yo”. Però més enllà d’explicacions, la millor manera de conèixer les constel·lacions familiars és participant a un taller o una sessió individual.

Es poden fer constel·lacions familiars en grup, constel·lacions familiars individuals presencials i també constel·lacions familiars online.

Imagina’t que tens una sensació de malestar sobre un tema no resolt: una relació de parella que no s’ha tancat bé, un tema de salut que et perjudica, una pressió a la feina, alguna decisió que necessites prendre i no arriba mai… Necessites una nova visió o bé una empenta per desencallar. A través de les noves constel·lacions el que fem és ubicar un o dos representants pel tema que es vol solventar i a partir d’aquí, es va desenvolupant la constel·lació en funció del que el sistema familiar del client necessita desencallar.

Algunes situacions on he pogut acompanyar a través de les constel·lacions són:

  • Mares preocupades pels seus fills menors d’edat.
  • Relacions de parella: persones que no se sentien a gust amb la seva relació de parella o que estaven aferrades a una relació anterior. També persones que estaven encallades a l’hora de començar una nova relació.
  • Persones que necessitaven guanyar més força, determinació, empoderament en lo personal, professional o en la vida en general.
  • Quan no acabem de trobar el nostre lloc en algun àmbit de la nostra vida.
  • En moments en què volíem prendre una decisió important i necessitàvem més informació sobre la situació i sentiments de les persones implicades.
  • Quan, des d’un càrrec de responsabilitat, s’ha necessitat “ordenar” l’equip, trobar un lloc per cadascú, valorar qui està preparat per fer què.

Molt bé, ara potser t’he aclarit una mica més en què et pot ajudar una constel·lació.

I a continuació com ho fem?

És tan senzill com apuntar-te a un dels tallers que faig mensualment, o si prefereixes fer-ho individualment, demanar la teva cita presencial o online.

Una vegada ens trobem, m’expliques breument el tema i el representem entre les persones que som. Explorem els sentiments, situacions, pensaments, actituds de cada persona implicada en el conflicte. Amb molt de respecte i confidencialitat anem veient com la constel·lació ens mostra els nusos presents en aquella situació (paraules no dites, emocions reprimides, sentiments no expressats, dolor acumulat) i mica en mica, a través de moviments i algunes paraules clau, la constel·lació va fluint harmònicament per aconseguir un major equilibri en el sistema representat. Ja sigui una família, parella, amistat, equip o projecte.

Les noves constel·lacions familiars es diferencien de les tradicionals perquè enlloc de ser el facilitador qui decideix quines persones representem, deixem que sigui el mateix moviment natural de la constel·lació el que vagi mostrant què necessita resoldre, en cada moment, aquell sistema familiar.

Les constel·lacions familiars ens ajuden a conèixer-nos una mica més, a reconèixer als demés, a agrair, a assumir la nostra responsabilitat i a veure la situació des d’una mirada més serena i madura, que ens aporta pau i tranquil·litat.

Reserva la teva plaça o demana més informació

Consulta dates i temes dels propers tallers

Núria Balliu i Castanyer

Girona, 25 de juliol del 2020, actualitzat octubre 2022

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!