El poder d’anar a poc a poc

20170703-SuperbledaA l’espectacle de la Súperbleda la pallassa Bleda parla de molts poders… entre els quals hi ha el “súperpoder” d’anar a poc a poc. Fa uns dies vam tenir l’ocasió de gaudir veient el seu espectacle i fer allò que ve tan de gust de vegades de seure i badar, com dèia Josep Pla. Sense presses. Sense córrer. Senzillament vivint el moment i empapant-nos de cada broma de la Bleda, de cada proposta per pensar i per riure, de cada detall de la seva bonica escenografia… una vegada més em va sorprendre la capacitat del clown per enriure-se’n de les petites misèries de la nostra vida, per connectar amb la pròpia tendresa, amb allò que necessita el nostre Nen interior i que el fa feliç.

El “súperpoder” d’anar a poc a poc… Que bonic aquest poder! I que poc que el posem en pràctica. Us imagineu poder fer totes les coses a poc a poc, és a dir, amb el temps que cada cosa requereix?

Des de l’Anàlisi Transaccional veiem que un dels impulsors que tenim les persones és el “ves depressa”. Alguna vegada teniu la sensació que ho heu de fer tot ràpid i com més coses alhora millor? Teniu la sensació de no tenir temps per un mateix ni per assolir una certa qualitat amb les tasques?

Anar així una temporada és sostenible però sempre, tota la vida, acaba sent esgotador. Si el proper any vols tenir temps per fer les coses a poc a poc, i vols poder fer tot allò que et proposes, aquí tens algunes propostes:

  • Prioritza: desfes-te d’allò que en el fons no és tan important per tu o pels teus.
  • Dóna’t temps per cada cosa. Està bé que et prenguis el temps que necessites en cada moment.
  • Simplifica: Vés a lo essencial.

En definitiva, fes-te la vida fàcil i gaudeix de cada moment.

Que siguis molt feliç!

Núria Balliu

Girona, 20 de desembre del 2017

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!