Experiència d’un retir

Aquest mes de desembre he tingut la sort de participar a un retir de cinc dies de silenci amb l’equip d’instructors de l’Instituto EsMindfulness de Barcelona, dirigit per Andrés Martín. He de reconèixer que l’experiència em fèia un cert respecte, com totes les “primeres vegades”. No havia estat mai tants dies sense pronunciar mots i gestos cap al meu entorn de manera que sentia aquella basarda d’allò nou i desconegut i em preguntava si seria capaç. Bé, capaç d’aguantar fins al final sí, perquè sóc tossuda de mena i si hi anava era per fer-lo tot. Però amb quines condicions…?

Photo by Rubén Bagüés on Unsplash

El primer i segon dia van ser d’aclimatació i un xic durs per la quantitat d’hores en postura de meditació. Els genolls em feien mal, l’esquena es ressentia, la impaciència arribava. Però mica en mica, a través de les indicacions de l’Andrés, m’anava relacionant d’una altra manera amb les llargues estones de pràctica i això em permetia anar fent descobriments personals molt revel•ladors: patrons mentals amb diferents matisos, associació de molèsties físiques amb idees mentals recurrents, sorgiment d’emocions… tot anava prenent sentit i s’anava ordenant.

El silenci cada vegada era més màgic. No només durant la pràctica sinó també a les estones de descans, passejades al bosc en solitari, i àpats compartits amb companyia tot i que sense converses.

El més captivador de tot va ser anar descobrint persones, tot i no comunicar-nos, que permetien anar sentint el suport i la companyia del grup. I una força espectacular que té el silenci. Em quedo amb la sensació que de vegades parlem massa. Proveu de donar-vos espais de silenci a vosaltres i als altres. Silenci absolut: no telèfons, no pantalles, no interferències… només silenci.

Espero que el teu Nadal tingui també espais de silenci!

Una forta abraçada i energia pel 2020.

Núria

23 desembre 2019

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!