Fomentar la motivació i l’entusisme

Ahir vaig estar a la xerrada que Victor Küppers va fer a Banyoles. Vaig riure d’allò més, a “carcajada limpia”, cosa que s’agraeix perquè anava amb la idea d’escoltar una xerrada més aviat tècnica amb continguts seriosos. I no, una vegada més els del públic vam poder comprovar que quan s’hi posa alegria i divertiment els conceptes quedAlegriaen molt més.

La lliçó d’ahir és que en el fons les coses bàsiques i importants per fomentar l’entusiasme són molt poques: l’actitud positiva, que allò important sigui realment el més important, temps per dedicar al que realment estimem i anar pel món amb alegria, amb un somriure per davant.

Les “cartes” de la vida ens venen donades, no podem canviar les circumstàncies, però sí que podem tenir una actitud o una altra a l’hora de gestionar-les. La manera de jugar és el que compte, siguin quines siguin les cartes.

I per últim, algunes paraules que afegeix Küppers per resumir la xerrada i que algunes tenen a veure amb les metodologies terapèutiques o sistemes de sanació com les constel·lacions familiars o Ho’oponopono són: “t’estimo”, “perdona”, “moltes gràcies”, “ets brutal”.

Un darrer consell: sempre que tinguis la oportunitat fes un elogi sincer a les persones del teu entorn. És una bona manera de potenciar la seva autoestima!

Núria Balliu, maig 2015