Perquè no aconseguim el que volem?

Si fessis un procés de coaching, en primer lloc analitzaríem la teva situació actual per tal de veure què t’agrada i què no et convenç del teu present, i en segon lloc, ens centraríem en allò que vols realment.

En alguns casos no és una tasca fàcil saber què vols en el fons del teu cor i sovint requereix temps tenir-ho clar. En tot cas, tan si aconsegueixes definir el que vols al 100 % com si necessites més temps per clarificar-ho, podem començar amb el procés que detallem a continuació i que et portarà, a poc a poc, cap un viatge amb tu mateix, amb paratges ben variats, amb diferents mitjans de transport (d’aquells d’alta velocitat que fa vertigen només de pensar-hi  i d’aquells que ens recorden, més a aviat, que piano piano si arriba lontano) i amb diferents companys.

La primera fase del coaching consisteix en descobrir les diferències entre la situació actual i la situació desitjada.  A continuació, t’acompanyaríem cap a la següent fase: inventar, crear, una sèrie d’accions encaminades al canvi, perquè tu mateix/a anessis veient com passar de la situació actual a la desitjada. En tercer lloc entraríem a la fase de produïr; que significa passar a l’acció posant en pràctica aquestes solucions pensades. I per últim, darrera fase, tocaria reflexionar, veuríem quines conseqüències ha tingut la opció dissenyada i duta a terme. Fins aquí sembla senzill però…

Per quèOrdre de vegades no passem a l’acció?

Bloquejar-nos i no aconseguir els objectius que ens proposem ens pot generar molta frustració. Això passa per varis motius, per exemple, perquè ens quedem al món de les idees; perquè no volem renunciar a determinades coses; perquè no tenim prous coneixements per dur a terme les accions definides; perquè no som prou persistents i ens cansem a mig camí; perquè no ens permetem equivocar-nos, etc.

Fredy Kofman, coach argentí reconegut internacionalment, identifica alguns dels enemics de l’aprenentatge que impedeixen aprendre el que cal per aconseguir els nostres objectius, entenent l’aprenentatge com la capacitat per aconseguir els resultats que un desitja.

 Aquests enemics es poden resumir en els següents punts:

  • La ceguesa sobre la pròpia incompetència
  • La por a mostrar que un no sap les coses, no sap fer-les, o necessita ajuda
  • La temptació de considerar-se una víctima i quedar lliure de la responsabilitat d’aprendre
  • L’arrogància de pretendre que un ja sap
  • La mandra per practicar amb diligència
  • La impaciència per aconseguir resultats immediats
  • La desconfiança en el mestre

Prendre consciència d’aquests entrebancs i veure quins són els que actuen més sobre nosaltres ens pot ser de gran utilitat a l’hora de fer-hi front. T’animo doncs a què facis una petita reflexió sobre el que t’impedeix a tu assolir determinats aprenentatges, és a dir, el que t’impedeix augmentar la capacitat per aconseguir els resultats que desitges. I bon viatge!

 Núria Balliu, Octubre 2015