Petita meditació per enfocar el nou any

En aquesta meditació et proposo una revisió de l’any que ja ha passat i una visualització del proper any per enfocar-te sense càrregues i en positiu.

Pren-te un temps de calma, un espai per tu d’uns 20 minuts aproximadament.

Seu en una cadira o a terra, amb l’ajuda d’una manta o coixí sota les natxes. Si és la primera vegada que seus a terra a meditar, pots mirar aquest vídeo de 3 minuts.

També pots escoltar l’àudio d’aquesta meditació en el mateix canal de youtube clicant aquí, o bé llegir-la mentre la fas.

Tanca suaument els ulls i fes 5 respiracions profundes i llargues portant tot l’aire dins i tot l’aire fora. A continuació, respira durant uns minuts posant tota l’atenció a les narines, observant les sensacions de l’aire a l’entrar i sortir.

Quan sentis que t’has centrat, disposa’t a seguir la meditació visualitzant el darrer any mentalment. Observa els aconteixements sense jutjar-los, senzillament observant el transcurs de l’any.

Tot seguit, visualitza aquells moments o aquelles persones per les que sents agraïment. Poden ser persones molt properes o més llunyanes. Connecta amb aquest sentiment d’agraïment envers elles.

A continuació, segueix en connexió amb el teu any anterior i observa si apareix alguna necessitat de demanar perdò a algú. Potser algun moment no vas actuar com t’hagués agradat. Ara pots visualitzar aquell moment o persona i disculpar-te de tot cor.

Seguint amb la meditació i fent un pas més, posa atenció ara en si necessites perdonar a algú. Hi ha algun recel cap a alguna persona? Has sentit que et ferien? Ara és un bon moment per perdonar aquesta persona i alliberar-te del ressentiment. Forma part del passat. Donar-hi voltes et fa perdre temps i qualitat del moment present. Deixa-ho anar i decideix què vols fer a partir d’ara amb aquesta situació.

Ara que ja has connectat amb l’agraïment i el perdó ja pots donar pas a visualitzar el proper any. Com t’agradaria que fos? Com t’agradaria sentir-te? Quins són els teus principals propòsits? Visualitzen almenys 3 deixant que apareixin sense forçar. Fixa’t si són situacions que depenen de tu. És important posar l’enfocament en allò que està a les teves mans o sobre allò que tens algun marge d’influència tot i que algun dels propòsits pot ser més general.

Reflexiona ara sobre quines accions pots fer per aconseguir aquests propòsits. Relaxa el pensament perquè puguin anar apareixent diferents idees de forma creativa.

Quan sentis que estàs a punt, obre els ulls i escriu les reflexions i accions que et vinguin al cap.

Que tinguis un any de plenitud i abundància,

Núria Balliu Castanyer
Girona, 15 gener 2021

Vull rebre informació de les activitats de Núria Balliu i exercicis per fer a casa.

Enviat correctament. Gràcies!